torsdag den 17. december 2015

Balloner og Ballonholdere // Om mennesker, relationer og at putte folk i kasserEn klog dame ved navn Maria Rose Löwe Haaning præsenterede mig for en teori om personer og forhold. Man skal jo altid passe på med at putte folk i kasser, men det er også bar ret sjovt. Her er min fortolkning af teorien, der går ud på, at der finde to typer mennekser: Balloner og Ballonholdere.

Ballonerne er dem der flyver rundt, blæser med vinden. De er følsomme over for selv den mindste påvirkning i deres omgivelser og kan ikke selv holde fast.

Ballonholderne hviler solidt på jorden hvor de står, og kan nyde at iagttage det der foregår om det, det der flyver forbi, uden at miste deres eget fodfæste.

Hvis to balloner finder sammen er det helt vildt, de slår benene væk under hinanden og suser afsted i eksplosiv fart sammen, så længe det varer. For der er en kæmpe risiko for, at de blæser hver til sit, uden helt at nå at opdage hvad der skete. En bliver fanget af en ny vind eller ændrer hastighed.

Hvis to ballonholdere finder sammen, forestiller jeg mig at det er meget fint. Der er nok mange der lever sammen, i gode stabile relationer uden de store udsving. Og uden så meget gøgl...

På mange måder er ideen med ovenstående teori, at de to typer kan gavne af hinanden. At en Ballon har glæde af en ballonholder, der kan stå trygt og fast på jorden og holde fast i snoren, så man ikke flyver helt væk og mister sit fokus.
Ballonholderen kan nyde synet og facineres af ballonen der svæver ovenover.

Kunsten er at finde en balance. Ballonholderen må ikke give så kort line, at ballons frihed forsvinder i en grad der er indskrænkende for trivslen. Balloner er ikke smukke, når de ikke får lov til at flyve i en passende højde.

Tilsvarende må ballonen ikke være så stærk, at den trækker ballonholderen med sig rundt og væk fra pladsen på jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar