torsdag den 7. november 2013

DIY // Flagranke med Navn

Hvis du laver en vimpel ud fra min guide, så smid en kommentar, og jeg linker til dig.

Materialer
Stof til baggrunden
Filt til bogstaverne
Anoraksnor
Strygevlies med lim på den ene side til at afstive
Vliesofix med lim på begge sider til at applikere bogstaverne på.


Til hvert bogstav skal bruges et rektangulært stykke stof på 72 x 18. Regn ud hvor stort et stykke der skal bruges til baggrundsstykkerne alt efter hvor mange bogstaver du vil lave og klip et passende stykke strygevlies. Det er nok at komme vlies på den ene halvdel (36 x 18 cm pr stykke), da det bare er for at afstive vimplen. Stryg det på stoffet, og klip herefter det ønskede antal firkanter i målet 72 x 18 cm.Tegn de ønskede bogstaver op, inden for rektangler på 13 x 20 cm.

Klip bogstaverne ud.

Tegn af efter skabelonerne på filten. Det kan være en fordel af spejlvende bogstaverne, så stregerne er på bagsiden - det tænkte jeg først på efterfølgende ;-)

Fold stofstykkerne på midten og monter bogstaverne så der er 5 cm op til toppen ved midterfolden. Hvis du som jeg bruger det samme mønstrede stof på alle flagene, så sørg for at stoffet vender med samme side ud af, så linierne går igennem hele vejen hen ad vimplen. Det er en fordel at bruge vliesofix med lim på begge sider til applikationen, jeg havde bare ikke mere, så klarede mig med knappenåle.

Sy med en enkelt stikning rundt langs kanten på alle bogstaverne. Da jeg har brugt filt, trevler stoffet ikke.

Vend flagene ret mod ret, og sæt dem sammen med nåle hele vejen rundt. marker hvor spidsen af splitten skal være ved at måle 9 cm fra bunden og 9 cm fra siden. Jeg har brugt en patchworklineal til at lave vinklerne på 45 grader. 

Der skal nu syes hele vejen rundt, men i starten (øverst i højre side) skal der være en åbning på 2 cm til løbegangen og i slutningen (øverst i venstre side) skal der være en åbning på 5 cm til løbegang og til at vende. Klip langs stregerne så trekanten klippes ud, som på billedet herover.

Klip et hak helt ind til syningen i midten af splittet, som det ses herover. Vend nu flaget med retsiden ud, og brug en lang spids genstand, til at presse spiserne ud. Stryg herefter flagene.

Nu mangler du bare at sy vendehullet sammen og lave en syning, der giver en løbegang til snoren. 

Før snoren igennem alle bogstaverne og lav en løkke i hver ende til at hænge flagranken op med. Jeg har brugt sort anoraksnor.

Opskriften er kun til privat brug og må ikke sælges. Det er ikke tilladte at udgive mønsteret uden min tilladelse, ej heller at sælge produkter lavet ud fra mønsteret.

11 kommentarer:

 1. Tak for DIY, den er rigtig fin.

  SvarSlet
 2. Den er så fin. Skal lave den så snart jeg går på barsel :)

  //Charlotte

  SvarSlet
 3. Den er SÅ fin! Er vild med print og form!

  Camilla

  SvarSlet
 4. Super fin flagranke :) Jeg har overvejet at applikere filt på en trøje på samme måde, men er i tvivl om det vil holde til at blive vasket? Har du mon prøvet at vaske din flagranke?
  Mvh Sofie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sofie. Jeg vil ikke anbefale dig at bruge uldfilt til tøj, da det kræver rensning. jeg har prøvet at vaske et pudebetræk i materialet, og det overlevede, men det kan ikke tåle gentagne vaske, som tøj kræver. desværre.

   Slet
  2. Tak for svar :) Nej, hvis det skal renses er det selvfølgelig ikke oplagt. Slet ikke til børnetøj.

   Slet